szechenyi_2020_logo_fekvo_color_nogradie

GYAKORNOKI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA A KÖRNYEZETVÉDŐ KFT-NÉL

A projekt alapadatai: 

  • Projekt azonosító: GINOP-5.2.4-16-2017-02536

  • Igényelt támogatás: 6 312 846 Ft 

  • Támogatás mértéke: 100% 

  • A projekt költségvetése: 6 312 846 Ft 

  • Projekt befejezése: 2018.12.11. 

A projekt bemutatása: 

Vállalkozásunk 2006-ban alakult át jogutódként a Környezetvédő Betéti Társaságból. Társaságunk szolgáltatásának köre kiterjed fogadó-, panzió-, vállalati büfé üzemeltetésére, valamint közétkeztetés,- üzemi, iskolai konyhák, - éttermek üzemeltetésére. Szolgáltatási folyamatunkat a vevőink kívánságainak és belső elvárásainknak megfelelően folyamatosan fejlesztjük.

A közétkeztetés és vendéglátás területén célunk az egyes korcsoportoknak (óvodás, diák, szociális és diétás) megfelelő összetételű, mennyiségben és minőségben a vevők igényeit kielégítő étrendet biztosítani. Több pécsi cégnél, Pécs környéki Önkormányzatoknál és óvodákban (Romonya, Nagykozár, Kökény, Szalánta, Pogány) fogyasztják naponta főztünket.

A közétkeztetési-, vendéglátó- és a környezetvédelmi tevékenységünk során a hatályos rendelkezéseket, jogszabályokat betartva elégítjük ki megrendelőink egyedi igényeit is. Cégünk gyakorlati képzőhely is, főleg a Zsolnay Szakképző Iskolából vannak diákjaink pincér, szakács szakmában.

Társaságunk megfelelő szakértő humánerőforrással rendelkezik. Konyhavezetőink élelmezésvezetői végzettséggel rendelkeznek, többi alkalmazottunk mesterszakácsok, diétás szakácsok, konyhai kisegítők és pincér mesterek

 

2007-ben társaságunk megvásárolta a régebben Szliven Étteremként ismert ingatlant. 

A projektünk megvalósulási helyszíne ahol a 2 fő gyakornok a munkáját végezte a teljesen megújult Slyven Rendezvényközpont, amely kiváló és exkluzív helyszíne lakodalmaknak (230 főig), konferenciáknak (300 főig), árubemutatóknak, céges és családi rendezvényeknek. Ugyanitt 2011 szeptemberétől Oktatási és Képző Központ is működik, ahol közel 100 szakács, cukrász, pincér és vendéglátós tanuló kapja meg a gyakorlati képzést országosan is elismert oktatóktól. 

A megnövekedett éttermi vendégkörünk miatt volt szükség a 2 fő gyakornok felvételére, akik heti 5 napban (hétfőtől péntekig terjedő időszakban) napi 8 órában lettek foglalkoztatva. A projekt során a beszerzendő konyhatechnikai eszközök (evőeszközök, poharak, tányérok stb.), nagyban hozzájárultak a megfelelő gyakornoki munkafeltételek biztosításához azzal, hogy a 2 fő OKJ végzettségű pincér szakszerűen el tudja látni a feladatait. A pincérek által végzett feladatok az árukészlet alakulásának figyelemmel kísérése, az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében való részvétel, munkaterület és a vendégtér nyitásra való előkészítése, vendégfogadás, rendelésfelvétel, menüztetés végzése, felszolgáláshoz szükséges eszközök előkészítése, vendégek által választott ételek és italok szakszerű felszolgálása, pénztárgép kezelése, zárás után a vendégek távozásának ellenőrzése, elszámolás készítése. 

A projekt megvalósítása során társaságunk egyik pincér mester szakembere lett kijelölve, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló (beszámoló, előrehaladási napló) és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a gyakornokok mellett. 

A projekt megvalósulása révén a 2 fő gyakornok jelentős gyakorlati, szakmai tapasztalatot szerzett vállalkozásunknál, hozzájárulva a szakszerű, de önálló munkavégzés elsajátításához, amely tudás a gyakornokok birtokába kerülve jelentős mértékben hozzájárul a munkaerőpiaci helyzetük és jövőbeni lehetőségeik javulásához. 

 

A projekt megvalósulásának helyszíne: 

7623 Pécs Mezőszél u. 1/1 hrsz: 1/15/A 

A projekt a következő közreműködő szervezet támogatásával valósult meg: 

 

Pénzügyminisztérium

Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684

E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu

nfovonal: 06 40 200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu 

ERFA.png